Nikolina Angellkova: Ka nevojë për më shumë para për reklamimin e turizmit bullgar

Foto: infotourism.net

Në sencën e Këshillit Kombëtar të Turizmit ishte diskutuar Programi Kombëtar për reklamën e turizmit për vitin 2020. Financimi do të rritet, por në fund të muajit gusht do të bëhet e qartë shuma konkrete. Në buxhetin e Ministrisë së Turizmit mjetet financiare për reklamë për vitin 2019 janë 11 miliona leva (rreth 5,5 miliona euro). Për vitin tjetër do të ketë nevojë për të paktën 50% më shumë para.

Në fundin e korrikut do të dalin të dhënat statistikore për sezonin turistik gjatë qershorit. Që nga fillimi i vitit deri në fundin e majit Bullgaria është vizituar nga 2,4 miliona turistë dhe rritja është 1%. Ministrja Angellkova tha se po zhvillohen takimet me përfaqësuesit e tregjeve më të rëndësishme për vendin tonë. Përveç kësaj diskutohen mundësitë për tërheqjen e turistëve nga tregjet jo tradicionale për turizmin tonë, si ShBA-ja, India, Kina dhe Lindja e Mesme.


Më shumë nga rubrika

Historitë e vjetra të peshkatarëve dhe traditat e tyre tërheqin turistë në bregdetin bullgar

Peshkatarë me përvojë do të tregojnë histori për jetën dhe punën e banorëve të vendbanimeve të vjetra të peshkatarëve. Me ide të banuesve të Burgasit, të cilët duan ta ruajnë të gjallë këtë zanat të vjetër stinën tjetër turistike vendbanimi i..

botuar më 19-09-15 9.00.PD

Distileria e vjetër e trëndafilit në qytetin Strellça po e përcjell stinën aktive prodhuese me një fluks të madh turistësh

Vaji bullgar i trëndafilit dhe sot është mes vajrave eterik më të kërkuara dhe me një cilësi më të lartë  nëpër të gjithë botën. Dallohet me aromën e vet me një afat më të zgjatur dhe me vetitë shëruese, prandaj esenca prej trëndafilit vajdhënës..

botuar më 19-09-14 8.10.PD

E ndihmojnë turizmin me hapjen e një specialiteti për udhërrëfyes

Mungesa e kuadrove në fushën e turizmit është shkaku për hapjen e një specialitetit të ri në Kolegjin e Turizmit pranë Universitetit të Burgasit. Që nga ky vit e këtej atje do të përgatiten udhërrëfyes. Ata do të mësojnë teori të veprimtarisë së..

botuar më 19-09-14 8.00.PD