Bullgaria do që Bashkimi Evropian të financojë luftën kundër murtajës afrikane te derrat

Foto: mzh.government.bg

Bullgaria këmbëngul  për një financim në kohë nga ana e Bashkimit Evropian të programeve veterinere kundër murtajës afrikane tek derrat. Në Këshillin e Bujqësisë në Bruksel, ministrja Desisllava Taneva deklaroi se vendi ynë po pret ndihmë për veprimet e kryera nga viti i kaluar. Për ne sëmundja është jashtëzakonisht e rrezikshme, sepse prodhimi i derrave në Bullgari është i zhvilluar mirë me  prodhim bruto rreth 130 milionë euro për vitin 2018. Mishi i derrit konsumohet më shumë tek ne, vuri në dukje ministrja. Kolegët e saj ranë dakord që të aplikohen masa suplementare për kontroll mbi ushqimet, të cilat kalojnë përmes kufijve. Ministrja Taneva ka vënë në dukje se pikërisht këto ushqime janë të rrezikshme për transmetimin e sëmundjes.Më shumë nga rubrika

Ministria e Shëndetësisë informon se analizat për sëmundjen e legjionarëve në pushimoren Sllënçev Brjag janë negative

Në lidhje me informacionin në gazetën britanike “Mirër” për dy turistë britanikë të vdekur nga sëmundja e legjionarëve/legioneloza pas qëndrimit në një hotel në Bullgari, Ministria e Shëndetësisë informon se analizat për këtë sëmundje të realizuara në..

botuar më 19-08-22 5.51.MD
Aeroporti i Sofjes

Masa të rritura të sigurisë në aeroportet në Bullgari pas alarmimeve për bombë ditën e mërkurë

Masa të rritura të sigurisë ka në aeroportet e Sofjes, Plovdivit, Varnës dhe të Burgasit pas kërcënimeve të djeshme për bomba. Ato ua dërguan aeroporteve dhe disa mediave me anë të postës elektronike. Në Aeroportin e Sofjes nuk kishte nevojë për..

rinovuar më 19-08-22 4.07.MD

Mbi 1.2 mln bullgarë kanë udhëtuar me qëllim turizëm gjatë tremujorit të dytë të vitit 2019

Gjatë tremujorit të dytë të vitit 2019 1 219.8 shtetas bullgarë kanë realizuar udhëtime turistike, me popullsi të vendit nën 7 mln veta. Pjesa dërmuese prej tyre - 75.7%, kanë udhëtuar vetëm në vend, 19.1% - vetëm jashtë, ndërsa 5.2% kanë udhëtuar si..

botuar më 19-08-22 12.12.MD