Bullgaria dhe Kroacia janë zhgënjyer nga moshapja e negociatave me Shkupin dhe Tiranën

Bullgaria përshëndet shpalljen e Ballkanit Perëndimor për një nga prioritetet e Presidencës kroate të Këshillit të Bashkimit Evropian gjatë pjesës së parë të vitit 2020. Këtë e tha Zv.Kryeministrja dhe Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva..

botuar më 19-10-18 7.24.MD
Jock Palfreeman (në mes)

Australia ka kërkuar ndihmë nga BE për rastin “Palfreeman”

Australia ka kërkuar ndihmë nga përfaqësuesit BE-së në lidhje me rastin me Jock Palfreeman. Këtë e ka deklaruar Ministrja e punëve të jashtme e Austrisë Marise Payne, të ciltuar nga SBSNews. Para deputetëve në Parlamentin australian Paynei i ka bërë..

botuar më 19-10-18 6.07.MD
MInistrja e punëve të jashtme Zaharieva

Ekaterina Zaharieva: Bullgaria është e interesuar për bashkëpunim konstruktiv me Rusinë

Bullgaria ka nevojë për dialog të hapur dhe me dobi të ndërsjellë me Rusinë, në të cilin në vend të parë do t’i vendosim interesat kombëtare dhe politikën e përbashkët të BE-ës dhe NATO-së. Këtë e deklaroi Zv.Kryeministrja dhe Ministrja e punëve të..

botuar më 19-10-18 4.54.MD
Akoma gjatë janarit 2019 transportuesit e Evropës Juglindore protestuan para PE kundër rregullave të reja

Bullgaria dhe pesë shtete të tjera kërkojnë rishqyrtimin e rregullave evropiane për transportuesit

Bullgaria, Lituania, Letonia, Polonia, Rumania dhe Hungaria kanë nënshkruar sot një letër, me të cilën kërkojnë rishqyrtimin e rregullave të reja për transportuesit, të miratuara nga Parlamenti Evropian. Motivi kryesor është ndotja e mjedisit për..

botuar më 19-10-18 4.30.MD
Kryeministri Borisov

Borisov: Me siguri ka frikë nga zgjerimi i BE-së

Sa i përket vendimit të shtyrë për përcaktimin e datës së nisjes së negociatave për anëtarësim në BE për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, kryeministri Bojko Borisov komentoi se “asgjë nuk ka përfunduar, vetëm është shtyrë. Ishte nënvizuar puna..

botuar më 19-10-18 12.19.MD

Asociacioni i Kapitalit Industrial zgjeron bashkëpunimin me UNIDO të OKB-së

Asociacioni i Kapitalit Industrial i Bullgarisë dhe Organizata e OKB-së për Zhvillim Industrial (United Nations Industrial Development Organization - UNIDO) aktualizuan marrëveshjen e tyre dhe zgjeruan fushën e saj. Dokumenti ishte..

botuar më 19-10-18 12.08.MD

87% prej viktimave të trafikimit të qenieve njerëzore në Bullgari janë femra

Në lidhje me Ditën e Bashkimit Evropian Kundër Trafikimit me Qenie Njerëzore nga komisioni kombëtar i cili merret posaçërisht me këtë dukuri informuan se çdo vit viktimat e saj janë midis 450 dhe 500 veta, 87% prej të cilëve janë gra. Për..

botuar më 19-10-18 11.47.PD

15% është rritja e të ardhurave të bankave

Fitimi i sektorit bankar për gjashtë muajt e parë të vitit 2019 është 470 mln. euro, apo 14.6% më shumë në krahasim me atë të regjistruar më 30 korrik 2018. Treguesi i kthyeshmërisë nga aktivet (ROA) është 1.69%, kurse ai për kthyeshmërinë nga..

botuar më 19-10-18 10.26.PD
Presidenti Radev

Presidenti i Bullgarisë dhe Sekretari i Përgjithshëm i “Reporterëve pa kufij” diskutuan situatën mediatike tek ne

Gjendjen e mjedisit mediatik në Bullgari, besimin e qytetarëve në mediat, standardet profesionale në gazetari, modelet e financimit të mediave dhe pavarësinë e politikës së redaksive diskutuan sot në Sofje Presidenti Rumen Radev dhe Sekretari i..

botuar më 19-10-17 8.58.MD
Kristalina Georgieva - drejtoresha e FMN-së

Kristalina Georgieva bëri thirrje për paqe tregtare ndërmjet SHBA-së dhe Kinës

Marrëveshja e pjesshme tregtare mes SHBA-së dhe Kinës është një lajm, i cili mund të përshëndetet, por nuk mund ta heqë efektin negativ mbi ekonominë botërore nga lufta tregtare mes të dyja vendeve, deklaroi sot drejtoresha e Fondit Monetar..

botuar më 19-10-17 8.32.MD