Këngëtarja me zërin më të ulët në botë është nga mali i Rodopeve

Në Bullgari krenohemi me rekordin tonë të radhës të përfshirë në Librin Gines. Bullgarja e qytetit Smoljan (Bullgari Jugore) Marijana Pavllova (Mariyana Pavlova) mori certifikatën e vet zyrtare nga “Rekordet Botërore Gines” (Guinness World Records),e..

botuar më 19-10-22 12.04.MD

Dy përvjetorë të rëndësishëm shënohen në një koncert të madh

Sonte në sallën “Bëllgaria” adhuruesit e muzikës mund të dëgjojnë një koncert interesant me pjesëmarrjen e disa formacioneve – Filarmonisë së qytetit Pleven, Korit Kombëtar Filarmonik “Svetosllav Obretenov” dhe Ansamblit të Perkusive “Akcent” nga..

botuar më 19-10-21 3.40.MD

Sot ndahemi me Millço Levievin – një muzikant i shquar me trashëgimi të paçmueshme muzikore

Xhaz muzikanti i madh vdiq më 12 tetor në Selanik, ku jetonte gjatë viteve të fundit me bashkëshorten e tij - këngëtarja Viki Almazidou. Adhurimi është sot (18.10), në sallën e kryeqytetit “Bëllgarija”. Millço Leviev është xhaz muzikanti i parë..

botuar më 19-10-18 10.43.PD

Todor Bakardjiev: “Pjesëmarrja dhe çmimi i festivalit në Sinsinati janë një frymëzim i madh për ne”

Para disa ditësh në qytetin Sinsinati (SHBA) mbaroi edicioni i parë i Cincinnati Public Schools International Jazz Festival.Bashkë me orkestra nga 22 shkolla nga SHBA-ja mori pjesë gjithashtu Xhaz-Bendi i Shkollës Muzikore Kombëtare “Ljubomir Pipkov” me..

botuar më 19-10-17 12.18.MD

Teatri Operistik i Stara Zagorës para publikut të Sofjes – pas premierës në Itali dhe para fillimit të sezonit të ri

“Jemi të lumtur se kemi mundësi të realizojnë shfaqje aq interesante. Falënderojmë bashkinë e Stara Zagorës dhe Ministrinë e Kulturës për përkrahjen e vazhdueshme” – këto janë fjalët e drejtorit të Teatrit Operistik të qytetit Stara Zagora –..

botuar më 19-10-13 9.00.PD

“Zografi Zahari” dhe disa premiera në Teatrin Operistik të Sofjes

Teatri Operistik i Sofjes e hap stinën e vet të re me premierën e operës “Zografi Zahari” të kompozitorit Marin Goleminovi në bazë të libretit të Pavell Spasovit. Shfaqjet janë dy – më 11 dhe 13 tetor. Mbase nuk do të mund të përfshijmë që të gjitha temat..

botuar më 19-10-11 1.33.MD

“Versioni Akustik” me një program të ri

Më 10 tetor trioja e muzikës xhaz “Versioni Akustik” (“Akustiçna Versija”) paraqet programin e saj të ri të përgatitur posaçërisht për festivalin ndërkombëtar të xhazit “Nishvil” – Serbi. Koncerti është në Sofia Live Club. Antoni Donçev (piano) dhe..

botuar më 19-10-10 1.58.MD

Një stinë interesante, e përmbushur me shumë muzikë të bukur premton Orkestra për Muzikë Popullore e Radios Kombëtare Bullgare

Po e fillojmë stinën tonë të 67 të koncerteve - tregon dirigjenti Dimitër Hristov. Në fillim do të interpretojmë “Buenec Trakas” të Kosta Kolevit - një pjesë e njohur në repertorin tonë. E ekzekutojmë në koncertin tonë të parë çdo vit, që të mos të..

botuar më 19-10-08 3.57.MD

“Virtuozët e rinj” prezantojnë laureatët e vet dhe pjesëmarrës në jurinë ndërkombëtare

1 tetori - Dita Ndërkombëtare e muzikës, sipas traditës shënohet me koncerte nëpër qytetet e ndryshme. Vetëm në kryeqytet ngjarjet janë disa. Mes programeve më interesante është koncerti në kuadrin e konkursit ndërkombëtar “Virtuozët e rinj”, i cili..

botuar më 19-10-01 2.05.MD
Në ceremoni zhvilloi koncert orkestra e dhomës “Orfej”, dirigjent Rajço Hristov, solist Dimitër Ivanov.

Josif Radionov: “Goleminovi preku njerëzit dhe kohën”

Kompozitori i madh bullgar Marin Goleminov ka lindur përpara 111 vjetëve më 28 shtator. Kjo është dhe data në të cilën për katër vjet me radhë në qytetin e tij të lindjes Kjustendill japin dekoratë në emër të tij, por po kështu dhe dekoratën “Kuarteti..

botuar më 19-09-30 4.57.MD