Mihaill Koçev: Zanatet do të ekzistojnë deri sa të ketë njerëz të cilët u përkushtohen atyre

Çdo një punë e do mjeshtrin e vet - thotë populli bullgar. Kjo fjalë e urtë ka kaluar përmes sprovës së kohës dhe është e vlefshme dhe në botën e sotme. Të mund të marrësh njohje se je mjeshtër në fushën e vet profesionale është çështje prestigji dhe..

botuar më 19-08-23 12.14.MD

Kryqi i Kuq Bullgar në ndihmë të fëmijëve të dëmtuar në aksidentet rrugore

Së shpejti do të fillojnë pushimet tuaja, ose pas disa orësh do të keni plane se ku dhe si të çlodheni. Deri në destinacionin e preferuar mbeten disa kilometra, nuk keni durim që të braktisni veturën dhe t’i harroni të gjitha problemet, të paktën..

botuar më 19-08-22 12.31.MD

Sëbi Atipov: Emigrantët do të kthehen pasi Bullgaria i arrin shtetet më të zhvilluara

Emigrantët bullgarë në Spanjë arritën me mjete dhe përpjekje të veta të hapin në pjesën veriore të vendit (kryesisht në krahinën Navarra) katër shkolla, që të mund të mësojnë fëmijët e tyre gjuhën amtare dhe të mos i humbasin rrënjat bullgare. Në thelbin..

botuar më 19-08-20 2.34.MD
Foto: Xinhua / BTA

Ngjarjet me adresë ballkanike

Greqia po vazhdon të jetë në kurthin e zjarrtë Temperatura e lartë në gërshetim me erën e fuqishme përhapën zjarre në vise të ndryshme të territorit Greqisë. Janë duke u hetuar versione të ndryshme, përfshi këtu dhe të tilla për zjarrvënie të..

botuar më 19-08-19 3.15.MD
Ansambli për këngë dhe valle popullore  “Pazarxhik”

Revista “Përjeto Bullgarinë” merr frymëzim nga traditat bullgare

Është gati të dalë nga shtypi numri i dytë për vitin 2019 i revistës “Përjeto Bullgarinë”. Tema e numrit janë qëndisjet , jep një informacion paraprak botuesja-doktoresha Svetllana Radeva. Vetë ajo është e mahnitur nga bukuria e qëndisjeve vendase, në..

botuar më 19-08-19 12.59.MD

Kopshti Zoologjik në Dobriç i freskon kafshët me akullore

Në ditët e nxehta të gushtit arinjtë Berna dhe Kostadin në Qendrën për Mbrojtje të Natyrës dhe Kafshëve në Dobriç (Bullgari Verilindore) freskohen me akullore prej frutash. Ajo përgatitet në një bidon prej dhjetë litrash, ku vendoset pak ujë, rrush, pjesëza..

botuar më 19-08-18 11.35.PD

Po rritet rrjeti i festivaleve të cilat i kushtohen historisë bullgare

Mes pothuajse 1000 festivaleve, të cilat zhvillohen në Bullgari, një vend të veçantë zënë restaurimet – bujare dhe madhështore, të cilat tërheqin publikun dhe të cilat rikrijojnë periudha të ndryshme nga historia e madhe e Bullgarisë. "Në Bullgari prej..

botuar më 19-08-17 9.00.PD

Sillvija Stojçeva – për guximin të jetosh si një njeri i mirë dhe i përgjegjshëm

Kur njeriu transmeton dashuri dhe jeton në harmoni, nuk i mjafton që t’ua japë dashurinë e tij vetëm njerëzve, por rrethon me të edhe botën rreth vetes së vet. Sillvija Stojçeva, vullnetare në fushatën për shpëtimin e kafshëve të egra, shikon kuptim në..

botuar më 19-08-16 1.01.MD

Çfarë makinash nget dhe blen bullgari?

Bullgarët pa makina nuk munden. Kjo vihet re nga të dhënat për numrin e automobilave dhe të popullsisë në vend.Tek ne ka 7 milionë veta dhe sipas policisë rrugore automobilat në Bullgari janë rreth 4 milionë. Më interesante është pyetja se çfarë..

botuar më 19-08-15 2.22.MD

Një festival veror në Vidin tërheq qindra bullgarë të rinj sipërmarrës

Përfundoi edicioni i dhjetë i Festivalit të Arteve për adoleshentë “The Bridge fest”, i cili zhvillohet në qytetin Vidin, afër kështjellës historike “Gjysha Vida” në bregun e Danubit. Madje vetë organizatorët mbetën të çuditur nga pjesëmarrja e..

botuar më 19-08-14 3.09.MD