Briefing i Ministres Temenuzhka Petkova për centralin atomik “Belene” në godinën e Ministrisë së Energjetikës. Në fotografi janë drejtori ekzekutiv i Holdingut Bullgar të Energjisë Zahklen Koen, Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova dhe drejtori ekzekutiv i Kompanisë Elektrike Kombëtare Ivan Jonçev

A do t’i sjellë numri 13 fat të mirë centralit atomik “Belene”?

Ditën e martë 13 firma parashtruan kërkesa në Sofje për pjesëmarrje në realizimin e projektit për centralin e dytë atomik “Belene” në bregun e lumit Danub. Brenda një afati prej 90 ditësh ekspertë bullgarë do të analizojnë ofertat dhe do të thonë se..

botuar më 19-08-21 1.03.MD

Sa para nxjerrin dhe për çfarë harxhojnë familjet bullgare

Bullgarët fitojnë pak dhe harxhojnë pak. Ata janë në vendin e fundit të klasifikimeve evropiane për konsumim për frymë të popullsisë në sfondin e nivelit të mesëm për BE-në nga 56 për qind. Niveli i të ardhurve dhe i shpenzimeve të familjeve..

botuar më 19-08-21 12.10.MD

Numri i bullgarëve të papunë po ulet

Gjatë tremujorit të fundit koeficienti i aktivitetit ekonomik për popullsinë e moshës 15 – 64 vjeçe është rritur me 2 për qind në krahasim me tremujorin e njëjtë të vitit 2018 – tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Koeficienti i..

botuar më 19-08-17 10.15.PD

Bullgaria i zbaton kriteret e NATO-s lidhur me shpenzimet për mbrojtjen

“Me marrëveshjen për F-16 Bullgaria do të bëhet e para në NATO për nga shpenzimet për mbrojtjen”, shkruhet në numrin e sotëm të gazetës “Dnevnik”. Rasti për këtë pohim është fakti se qeveria tashmë i dërgoi SHBA-së 1.256 mlrd dollarë për blerjen e tetë..

botuar më 19-08-13 3.57.MD

“Kriza e derrave” – kërcënim për tryezën dhe për ekonominë bullgare

Në Bullgari aktualisht po rritet me vrull vala e murtajës afrikane të derrave, kundër së cilës nuk ka ilaç dhe e cila është mjaft infektuese për derrat e rritur në oborret familjare, për ata në fermat e mëdha për derrat e egër. Shpëtimi i vetëm është..

botuar më 19-08-09 4.08.MD

Hapi i parë për ndërtimin e qendrës shpërndarëse evropiane të gazit në Bullgari

Bullgaria nuk ka depozitime të konsiderueshme të gazit, as treg të madh të gazit, mirëpo ka ambicie evropiane në këtë degë. Bëhet fjalë para së gjithësh për projektin për ndërtimin e qendrës së madhe shpërndarëse të gazit dhe bursë, e cila do të..

botuar më 19-08-02 4.14.MD

Kosova dhe Bullgaria shtojnë numrin e lejeve për transport ndërkombëtar

Takimi i komisioneve të përbashkëta profesionale ndërmjet Ministrisë së Transportit të Bullgarisë dhe Ministrisë homologe te Kosovës ka rezultuar nënshkrimin e një protokolli i cili nënkupton shtimin e kontingjentit të leje ve për..

botuar më 19-08-02 11.53.PD

Bankat bullgare e çuan vendin tonë drejt eurozonës

Bankat bullgare i përballuan stres-testet dhe kontrollet e kapitalit dhe aktiveve, bëri të ditur Mekanizmi i Vetëm Mbikëqyrës i Bankës Qendrore Evropiane. Përmes testeve kaluan 6 banka bullgare – 4 prej bankave më të mëdha UniCredit Bulbank, Banka..

botuar më 19-07-31 9.00.PD

Një kompani bullgare investon 26 miliona leva në qytetin Devnja

Shoqëria, e cila punon në qytetin Devnja (Bullgari Verilindore) dhe është specializuar në prodhimin e plehrave të kombinuara të azotit, fosforit, amoniakut, kripërave dhe gazeve të ngjeshura, mori certifikatë për investime të klasës A nga ministri..

botuar më 19-07-28 9.05.PD
Dhënia e dekoratave vjetore “Ekonomia në dritë”

“Nuancat gri” në ekonominë bullgare

Një pjesë e madhe  nga ekonomia bullgare punon në përputhje me ligjet duke paguar të gjitha taksat, rrogat e punës dhe sigurimet e personave të punësuar. Por, ka dhe një sektor i ekonomisë sonë i cili funksionon në mënyrë jolegale ose gjysmë legale, por..

botuar më 19-07-03 3.52.MD