Bullgaria fitoi 19 medalje nga lojërat Special Olimpics

Skuadra bullgare fitoi 19 medalje nga lojërat Special Olimpics në Abu Dabi. Shteti ynë ishte prezantuar nga 18 sportistë me aftësi të kufizuara intelektuale në moshë 14-42 vjeç. Katër medaljet e arta ishin..

Bullgaria vendos për mikpritjen e cilës ngjarje sportive botërore të kandidojë

Bullgaria ka shanse të mëdha të fitojë mikpritjen e Lojërave Olimpike Dimërore Rinore gjatë vitit 2024, por duhet të zgjidhë problemin e modernizimit të pajisjeve në malin Vitosha, bëri të ditur Ministri i Rinisë..

Festivali i gjellëve të malit të Rodopeve “Kënaqja rodopëse” në qytetin Devin

Më 22 dhe 23 mars në zemrën e malit të Rodopeve në qytetin Devin, nën patronazhin e kryetarit të bashkisë së qytetit Krasimir Daskallov do të zhvillohet Festivali i parë i ushqimit të Rodopeve. “ Ideja..

Alexandra Feigin me klasifikim më të mirë për Bullgarinë gjatë një çerek shekullit të fundit në patinazhin artistik

Alexandra Feigin arriti një sukses të madh në Kampionatin Botëror të Patinazhit Artistik në Sajtama të Japonisë. Bullgarja 16 vjeçare u paraqit shkëlqyeshëm dhe mori 56.6 pika për programin e saj mbi “Listën e..